Verso Partnership Day 26.1.2010

Olin TEKES:n Verso-ohjelman (johon myös SaaS-projektimme kuuluu) järjestämässä Partnership -seminaarissa Helsingissä. Rautatieaseman metroasema oli edelleen veden alla tjsp., mutta pienen reippailun jälkeen löysin tapahtumapaikalle.

Vaikka tapahtuman teema oli esitellä isompien ohjelmistotalojen kumppanuusohjelmia, oli mukana myös SaaS-aiheisia esityksiä ja mm. salesforce.comin Suomen edustaja. Paikalle olikin tullut melkoinen joukko osallistujia ohjemistoteollisuudesta. Esiintyjile esitettyjen kysymysten ja erityisesti loppukeskustelun perusteella jäi sellainen kuva, että nimenomaan SaaS sekä pilviasiat kiinnostivat osallistujia ja kumppanuusohjelmat olivat tällä kertaa se pakollinen paha. Toki esityksissä tuli ilmi, että ekosysteemien kehittäminen oman pilvituotteen ympärille on isojen toimijoiden kuten salesforce.comin ja googlen intresseissä, joten siinä mielessä teemassa pysyttiin.

Seminaari itsessään oli varsin mielenkiintoinen erityisesti niiden esitysten osalta, jotka käsittelivät XaaS-tuotteita ja toimintamalleja. Pieni insinööri oppi uuttakin — Oli yllätys, että SaaS-tuotteille löytyy myös jälleenmyyjiä! Putkiaivoisena olen ajatellut, että SaaS-tuotteen ominaispiirre on nimenomaan kevyt jakelu webin välityksellä. Esimerkiksi Googlen tuotteiden ympärille on kerääntynyt varsin mittava joukko yrityksiä, jotka vaikkapa konfiguroivat Googlen SaaS-mallilla toimitettavia yritysratkaisuja pienten firmojen tarpeisiin. Suomessakin tällaisia yrityksiä on muutama.

Mikäli tapahtuma jäi väliin, löytyvät materiaalit Verso-ohjelman sivuilta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: